SAMSUN / İLKADIM - Derecik Şehit Yasin Boy Ortaokulu

Derecik Şehit Yasin Boy Ortaokulu

DERECİK MAH. 1427 SK. NO2 İLKADIM / SAMSUN
Vizyon
Öğrencilerin Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları ve Milli Eğitim İlkelerine uygun olarak; gelişen teknolojiyi yakından izleyerek ve kültürümüzden gelen yöresel işlerin yaşatılmasını; iş ve hizmet sektörüne uygun üretken bireyler haline gelmesini sağlamak.
Misyon
Çağdaş, yeniliklere açık, üretim çeşitlerini artıran, üreten, ürettiklerini değerlendiren bireyler yetiştirmek.
Öğretim Şekli :Tam gün öğretim yapılmaktadır.
Belediye Otobüsü, Dolmuş, Özel Araç ile yapılır.
Yerleşim Yeri
Derecik, Samsun’a 5-6 km. mesafede Ankara yolu üzerinde, İlkadım ilçesine bağlı bir mahalledir. Eskiden Rum yerleşim yeri olan Derecik’e 1924 yılında mübadele sonucu Yunanistan’ın Drama kasabasına bağlı Karacaköy’den gelen 287 Türk’ün oluşturduğu 79 hane yerleştirilmiştir. Köy mektebi ve hatibi için 21 dönümlük arazi tahsis edilmiştir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Derecik, Samsun’a 6 km mesafede Ankara yolu üzerinde, İlkadım Belediyesine bağlı bir mahalledir.
Futbol-Futsal-Satranç-Atletizm-Dart-Floor Curling
Proje Çalışmaları
Okulumuzda Erasmus projeleri, etwinning projeleri, 2204-B TÜBİTAK Ortaokul öğrencileri projeleri, Teknofest projeleri yapılmakta/uygulanmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Yurt dışı projeleri kapsamında öğrenci ve öğretmenlerimiz çeşitli Avrupa ülkelerini gitmiştir.